marți, 1 iunie 2010

Solutii de calmat spiritele



Am intrat in linie dreapta in luna iunie, adica ultima luna in care mai putem face pregatiri pentru nunta noastra. Am rezolvat multe dar mai sunt inca o gramada de detalii de pus la punct si de discutat cu oameni si de cumparat alte giumbuslucuri.

Nu am stiut cum voi reactiona in situatii limita sau in cazuri de presiune, pentru ca e prima oara cand organizez o nunta... si mai ales ca e vorba de nunta noastra! Inca de anul trecut, am tot cautat surse de informare pentru a cunoaste care sunt acele DO's and DON'Ts, pentru a le pune in aplicare, respectiv pentru a le evita. Am ras la unele emisiuni si am strambat din nas la altele, am zambit gasind unele linkuri si am incruntat fruntea la informatii gasite pe unele formuri sau bloguri. E greu, dar nu e imposibil. Important e sa iti pastrezi calmul, sa fii stapan pe ceea ce vrei si poti sa faci (bugetul) si sa iti controlezi pe cat posibil emotiile negative care pot sa distruga cele mai frumoase momente dintr-o nunta. M-am temut enorm de titulatura ''bridezilla'' si mi-am promis ca voi face tot posibilul sa nu devin una.



Dar de curand mi-am dat seama ca mi se tot atrage atentia ca ar fi bine sa ma temperez, ca ar trebui sa caut solutii diplomatice la unele probleme aparute in relatia cu furnizorii, ca sa fac bine sa imi fac prieteni si nu dusmani printre cei care ma ajuta la organizarea nuntii si tot asa... pana cand am simtit din nou ca mi se ridica tot sangele in cap si ca o sa devin o bridezilla autentic romaneasca, o fiinta nepasatoare si insensibila, infantila si dura, rautacioasa si acida, care o sa arda tot ce se afla in jurul sau, din cauza faptului ca nu isi poate controla emotiile sau pornirile spontane in incercarea de a rezolva rapid anumite situatii.

Ma tot gandesc ca poate nu e o problema legata de nunta... ci poate ca asa sunt eu in majoritatea cazurilor... ironica si parca mereu nemultumita, perfectionista, uneori chiar rautacioasa, capoasa si nehotarata, cu toane si copilaroasa, iar acum ies la iveala toate astea din cauza presiunii si a contextului. Deci, sunt sau nu o bridezilla?

Fetele bune ajung in Rai, fetele rele ajung unde vor!



In principiu, conform citatului de mai sus, ar trebui sa imi ating telul, adica sa ma marit cu bine, sa am nunta visata si sa fiu multumita de tot si de toate.
In realitate, ar trebui sa fiu inteleapta si sa ascult de toate sfaturile cunoscutilor mei, a celor care ma cunosc si stiu ca imi doresc doar binele si sa incerc sa imi infranez pornirile trasnite si sa ma controlez in anumite momente, gandind de doua ori la ce urmeaza sa fac. Nu pot decat sa sper ca nu am facut inca prea mult rau incat sa stric ceva in bunul curs al organizarii nuntii.

No regrets, they only hurt!

Deci capu sus si visand spre un viitor cu soare si numai intamplari pozitive, sper sa reusesc sa trec si de aceste incercari grele. Asa dau eu din gura cam mult si uneori prea repede, sau fac lucruri care apoi sa imi dau seama ca nu trebuiau facute... Macar mi le asum.

Totusi, nu pot sa nu ma gandesc la gandurile tampe si infantilismele scoase pe gura la un moment dat, care, poate au ranit pe unii sau au pus pe ganduri pe altii. Mai nasol e ca mi-am dat seama ca uneori am spus lucruri insensibile vizavi de cei din familie (a mea sau a lui) care poate nu isi gaseau locul... niciodata, niciunde. Pentru asta, deja m-am tras singura de urechi si mi-am promis ca nu se va mai repeta.

In time of test, family is best. (Burmese Proverb)

La drept vorbind, cred ca ar trebui sa adopt din diplomatia lui Adrian, care, stie uneori sa se scoata dintr-o situatie dificila, nelasandu-si piticii sau demonii sa ii iasa la iveala, pe gura sau prin comportament.

You must be the change you wish to see in the world. (Mahatma Gandhi)

Cu putina imaginatie si creativitate, as putea sa o scot la capat, gasind prin umor si veselie, muzica si dans, gandire pozitiva si vointa, ajutor din partea celor mai apropiati prieteni, linistea, calmul, echilibrul si calea cea mai buna de a trece peste aceasta incercare. Goosfraaaba! :))




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu