luni, 23 august 2010

Intrebare...intrebatoare


Cum o apelezi pe mama soacra, dupa nunta? Ii spui ''mama'', ii spui pe nume sau o respecti in continuare, de la distanta, cu ''dvs.'' ?

Trecand peste stupizenia momentului si ciudatenia faptului ca nu e destul ca tanara sotie isi pierde (de cele mai multe ori) numele si iese confuza din experienta zilei respective, mai urmeaza chestiunea cu apelarea conventionala (sau ne-) a noilor ''parinti'' dobanditi prin alianta.

Care din sotiile mileniului asta au reusit sa rezolve misterul? Astept cu drag si interes raspunsuri si pareri.:) Hiiii, ce o sa ma mai distrez.

4 comentarii:

  1. pai...nu depinde si de relatia dintre cele doua cele mai importante femei din viata d-lui respectiv? :) daca e mai apropiata, ma gandesc ca ii poti spune pe nume, ca si socrului de altfel (doar acum sunt un fel de ...parinti :P), daca oamenii sunt mai formali, ii tii mai la "dumneavoastra" si "mama-soacra" :D hiiii ce ciudat vine la pronuntat...

    RăspundețiȘtergere
  2. o fi! da ce te faci cand socrii nu se plang timp de 5 ani de formalitatile in apelare, si brusc, cand cineva din familie deschide subiectul delicat, atunci aflu si eu ca ma port distant in comunicare? cand colo, eu doar ma asiguram ca ofer tot respectul de care sunt in stare prin educatia si invatamintele de acasa. eh...grea treaba! oricum, am convenit la un pahar de bere, ca ne vom apela pe nume...numa ca e mega greu sa fac schimbarea. yey!

    RăspundețiȘtergere
  3. Conform bunelor maniere, "mama- soacra" sau "tata-socru" e considerat a fi o impolitete prin simpla pronuntare a cuvantului "socru/soacra", termen popular de altfel.
    Depinde cat de apropiati ii consideri. Daca relatia e relativ rece sau e doar de ochii lumii, poti ramane linistita la "doamna X sau domnul Y" ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am rămas la "dumneavoastră" şi Mama Doina. Zic că-i bine aşa, că nu cred c-aş putea s-o tutuiesc.

    RăspundețiȘtergere